Cyber risico verzekering

We worden steeds vaker geconfronteerd met berichten in de media over cybercriminaliteit. Daarbij valt op dat niet langer alleen overheden en grote organisaties slachtoffer worden van hackers en internetcriminelen, maar ook steeds vaker particulieren. Internetcriminelen breiden hun werkveld uit. In tegenstelling tot grote bedrijven en overheden hebben particulieren zelden een cyber risico verzekering. Dat geldt ook voor veel kleine en middelgrote ondernemingen. Door het ontbreken van een dergelijke cyber risico verzekering wordt de schade die zij lijden vaak niet vergoed en blijven ze berooid achter. 

Onverwachte risico's

Het slachtoffer worden van een misdrijf is vanzelfsprekend nooit leuk. Als u ondernemer bent dan heeft u zich vast ook verzekerd tegen diverse risico's. Waaronder het risico slachtoffer te worden van criminaliteit. Natuurlijk denkt u zeker aan de usual suspects. Inboedel, diefstal en op het persoonlijk vlak dient u zich als ondernemer ook te verzekeren tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat geeft een veilig gevoel waarmee het prettig ondernemen is. Echter biedt geen van de bovenstaande verzekeringen dekking tegen schade als gevolg van cybercriminaliteit. U kunt zich wel degelijk tegen cyber risico verzekeren. Hiervoor dient u een aparte cyber risico verzekering af te sluiten. Veel ondernemers zijn zich echter niet bewust van de mogelijkheid en de noodzaak van het afsluiten van een cyber risico verzekering, terwijl de onderneming in kwestie wel in hoge mate afhankelijk is van online activiteiten. 

Bereken nu uw premie voor een cyber risico verzekering

Bent u ondernemer en in hoge mate afhankelijk van internet en online activiteiten? In veel gevallen is een cyber risico verzekering dan minstens zo belangrijk als een inboedelverzekering. De kans dat u op enig moment slachtoffer wordt van cybercriminaliteit neemt toe. Daarom is het zaak een cyber criminaliteit verzekering af te sluiten. Vóórdat u slachtoffer wordt hiervan. De kosten van een cyber criminaliteit verzekering zijn in dat geval ook lager dan de meeste andere zakelijke verzekeringen. 

U kunt direct online uw premie berekenen en een offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief